Transport in het groen

Als je iets wilt vervoeren denk je niet snel aan de fiets. Oké, misschien wat boodschappen van de Albert Heijn, maar als het gaat om echt transport lijkt de fiets ongeschikt. Waar moet je het immers allemaal kwijt, en word dat niet zwaar? Het antwoord op die twee vragen is: elektrische transportfiets.

Veel ruimte

Of je nou de kids naar de opvang brengt of spulletjes voor je werk vervoert, zo een transport fiets heeft veel ruimte voor bakken voor of achter. Je kan alles gemakkelijk kwijt zonder dat je stuur uit balans getrokken hoeft te worden. Bovendien kan je veel meer gewicht met je meedragen dat je op een normale fiets zou kunnen. Dit komt door hoe het frame opgezet is. Daardoor kan je veel meer meenemen. Als je bijvoorbeeld kijkt op je bagagedrager bij een normale fiets zal je al snel ergens de inscriptie vinden dat het maximum gewicht 25 kg is. De praktijk leert ons dat iemand best achterop kan, maar er treed natuurlijk een bepaalde slijtage op wanneer je dat te vaak doet. Als je dan bijvoorbeeld denkt aan de veiligheid van een kinderzitje is het misschien wijselijk om toch na te denken of dit de kwaliteit is die je zoekt. Als we het hebben over veiligheid is het sowieso goed om misschien niet een kind tussen jou en het stuur te hebben voor wendbaarheid.

Trapondersteuning

Als je al dat gewicht mee moet nemen is soms eens steuntje in de rug wel fijn. Nu trap je namelijk pas echt goed door. De trapondersteuning kan het zo compenseren dat je het gewicht niet voelt. En afhankelijk van hoe een zware motor je neemt kan je je zelfs lichter voelen dan normaal. Dat is pas fijn. Bovendien ga je dan sneller dan normaal. Dan ben je dus ook nog eens zo van A naar B. In de zomer heb je daar misschien niet zo een behoefte aan maar als het gaat regenen zou ik het wel weten. Dat wil ik zo snel mogelijk weer binnen zijn. Als je eenmaal een beetje doorfiets hebben de meeste regenjassen en poncho’s toch weinig zin. Dan wil ik gewoon zo snel mogelijk bij de verwarming kunnen zitten om op te drogen met een warme kop thee. Of misschien zelfs de luxe van een kop warme chocolade melk. Daarvoor waarschuw ik wel, teveel in de herfst is verdriet tijdens de winter.

Geef een reactie