Strandfestival

Ongeveer twee jaar terug was het uitgaansleven een hele normale gang van zaken voor mij. Twee keer per weer naar Amsterdam toe was niet zo gek. Ik woonde zelf in Leiden, maar mijn studie die ik volgde zat ik Amsterdam. Vaak gingen we na school een drankje doen bij het café om de hoek van onze school. Op een mooie zomermiddag zagen we een poster hangen voor een strand opening op Hoek van Holland. Een vriendin van mijn vriendengroep had een moeder die daar vlakbij woonde. Ze stelde voor om na school eerst met elkaar uit te gaan en met z’n allen in Amsterdam te slapen, en de volgende ochtend met de auto naar Hoek van Holland de rijden. Dit vonden we allemaal een heel erg goed idee.

Op weg

Het eerste avondje uit was al best wel overweldigend. Brak dook iedereen om 05:00 in de ochtend zijn of haar bed in. Dit was laat, want we moesten om 10:00 alweer in de auto zitten naar Hoek van Holland. Dit festival was overdag. Het was voor de tijd van het jaar al heel erg lekker weer. Ik had met mijn briljante brein bedacht dat een joggingsbroek en shirtje wel goede strandkleren waren. Hierbij had ik mijn net zo flatteuze sportschoenen aangetrokken. Ik dacht; zand in je strakke broek, dat is niks, doe mij maar een ruim zittende broek. Eenmaal aangekomen bij het huis in Hoek van Holland, bleek dat deze keuze op zijn zachts gezegd een ramp was. Ik kwam de tuin in lopen, hier zat iedereen in zijn gatenbroek en dure shirts. Ik viel totaal uit de toon. Ik bedacht me snel, als iedereen een glaasje opheeft zien ze het vast niet meer.

Op het strand

Het was lekker warm op het strand. Naast de gebruikelijke drankjes zoals bier en wijn, hielden sommige van mijn vrienden van een pilletje. Ik ben daar zelf niet zo van, maar mocht het uit de hand lopen dan weet ik dat wij altijd goed terecht kunnen bij de verslavingszorg voor een behandeling drugsverslaving. Gelukkig kon ik met mijn biertje wel gezellig mee feesten. Het werd een duur dagje uit. De zon brandde op onze hoofden. Hierdoor ging de drank consumptie wel wat harder dan normaal. Gelukkig wilde mijn vrienden af en toe wel een rondje voor me betalen. Richting het einde van de dag werd het tijd om naar huis te gaan. In het huis van de moeder waar we waren verzameld was niet genoeg plek voor ons allemaal. Dat werd een duur taxiritje richting een slaapplek…

Geef een reactie