Stedentrip Valencia: wat je moet weten

Het is al weer bijna de tweede maand van 2020, en we mogen dus weer zachtjes aan gaan nadenken over onze volgende vakantie! (Dat is, althans, de correcte manier van vakanties plannen volgens mijn moeder, maar ik begin altijd al veel eerder met nadenken over mijn volgende vakantie) En toevallig weet ik het deze keer al. Misschien saai, maar ik vond mijn vorige vakantie zo fantastisch dat ik eigenlijk terug wil. Daarbij dacht ik; ik wil dat zo veel mogelijk mensen ervaren hoe geweldig een stedentrip kan zijn, dus hierbij mijn gidsje voor de allerbeste stedentrip Valencia!

De stad is de op twee na grootste van Spanje, en heeft een prachtige locatie aan de Middellandse Zee (de Costa del Azahar). Het is ten eerste een stad van wetenschap en kunst; dat betekent dat er veel te doen is en waarschijnlijk voor iedereen wat wils. Op een stedentrip Valencia heb je natuurlijk niet eindeloos de tijd, en er zijn een paar dingen die je absoluut moet doen.

Oceanogràfic

Het grootste onderwaterpark van Europa ligt midden in Valencia, en het is de trots van deze toch al zo cultureel-ontwikkelde stad. Het opende in 2003 en heeft nu 45,000 dieren in haar wateren, van meer dan 500 exotische soorten. Nergens anders in Europa vindt je zoiets, laat staan op deze schaal. Mensen komen dan ook van heinde en verre om deze fantastische plek en haar prachtige dieren te aanschouwen. Ik ben er op mijn eerste stedentrip Valencia zelfs twee keer naartoe geweest.

Kathedralen overal!

Valencia, natuurlijk begonnen als middeleeuwse stad, telt veel kerken en kathedralen. Allen gebouwd in prachtige traditionele stijl, met oneindig veel decoratie; zuilen, krullerige ramen, noem het maar op. Er zijn er vrij veel in de stad en allemaal zijn ze het bezoeken waard, alleen al zodat je voelt hoe lang deze stad en haar mensen er al zijn, en hoe veel er al gebeurd is op de plek waar jij nu je hotdog staat te eten in de zon.

El Carmen

Het noordoostelijke deel van de oude binnenstad is een plek die je moet bezoeken op je stedentrip Valencia, of het nu je eerste of je elfde is. Deze wijk, nu El Carmen genaamd, is namelijk omgetoverd tot een waar shopping en relaxing paradijs! Er zijn talloze leuke boetiekjes, barretjes en nachtclubs, genoeg om je een hele week bezig te houden. Voor iedereen wat wils.

Een stedentrip Valencia is dus voor iedereen een goed idee. Je bent lekker dicht bij de zee, kan je hart ophalen in de stad der wetenschap en kunst, je kan alle historische kathedralen en kerken zo vaak bezichtigen als je wilt, en je dag afsluiten in een van de leukste wijkjes in een wereldstad. Klinkt als een perfecte vakantie, toch mam?

Ook leuk om te lezen

Aangeraden voor jou