Sri Lanka is de perfecte bestemming en dit is waarom

Onze wereld biedt haast oneindig veel bijzondere plekken om op vakantie te bezoeken. Het is dan vaak ook lastig om een keuze te maken wat betreft de bestemming. Het is erg leuk om te doen, maar ook is het een geval van door de bomen het bos niet meer zien. Een beetje inspiratie kan nooit kwaad, dus je hebt waarschijnlijk het een en ander bekeken. Hopelijk heb je ook aan Sri Lanka gedacht, want het is een land dat je sowieso een keer bezocht moet hebben. Het wordt steeds populairder als vakantieland, ook voor Nederlanders, en dat is niet zomaar. Er zijn een aantal goede redenen om Sri Lanka te bezoeken, en daarom ga ik je daar hier meer over vertellen.

De bevolking

In Sri Lanka wonen mensen van vele verschillende culturen. Dit maakt dat de bevolking vaak erg vriendelijk is tegenover mensen van een andere cultuur, bijvoorbeeld toeristen. Mensen zijn bereid je met een hartelijke glimlach te ontvangen in hun land en omgeving. Als het niet met een gedeelde taal kan, dan komt het wel goed met gebaren. Het is niet ongebruikelijk om bij iemand thuis uitgenodigd te worden als gebaar van gastvrijheid. Hierdoor voel jij je direct welkom in hun land. Op straat naar iedereen vriendelijk lachen en groeten hoort erbij!

Prachtige stranden

Aangezien Sri Lanka een eiland is wordt het omringd door kustlijn. Over bijna de hele kustlijn kun je tropische stranden vinden die je normaal alleen in films ziet. Dunne stroken strand met een dichte lijn palmbomen, doorzichtig water en rustige golven, het is er allemaal. Ook kan je indrukwekkende kliffen vinden aan de rand van het eiland voor een heerlijk rustgevend gevoel. Uiteraard is er meer te doen dan alleen maar op dit strand liggen. Je kunt bijvoorbeeld allerlei activiteiten in het water ondernemen. Duiken om de tropische vissen te zien, rondvaren met een bootje of zelfs zwemmen met dolfijnen, het kan allemaal!

Prachtige natuur

Naast de adembenemende stranden is er in Sri Lanka ook nog veel meer prachtige natuur. Wilde bossen met talloze vreemde vogeltjes, kliffen en bergen die uitkijken over een geweldig land en een indrukwekkende hoeveelheid wilde grote beesten. Luipaarden leven van nature in Sri Lanka. Voor de avonturier is er dus meer dan genoeg te doen. Zo kan je bijvoorbeeld de Lion Rock in Sri Lanka beklimmen om een prachtig uitzicht te hebben.

Historische gebouwen

Bali staat bekend om de vele tempels en andere eerbetonen aan spirituele entiteiten, maar Sri Lanka doet hier helemaal niets voor onder. Door het hele land kan je overblijfselen van een oudere beschaving vinden die een voor ons onbekende religie volgden.

Geef een reactie