Home Blog Shortlease: flexibel en zorgeloos autorijden

Shortlease: flexibel en zorgeloos autorijden

0
Shortlease: flexibel en zorgeloos autorijden

Zakelijke ritten deed ik altijd met mijn eigen auto. Toen mijn vriendin een project toegewezen kreeg aan het andere eind van het land had zij een auto nodig. Dat project zou een half jaar gaan duren. Haar vaste werkadres is op fietsafstand. Het aanschaffen van een extra auto leek ons niet aantrekkelijk. We wonen in het centrum van een grote stad. Daar is het soms enorm lastig een parkeerplek te vinden. Bovendien zijn de parkeertarieven hoog, ook voor vergunninghouders. Om het nog maar even niet te hebben over wegenbelasting en onderhoudskosten. We besteden ons geld liever aan leuke dingen, zoals samen op vakantie gaan.

All-inclusive direct op weg

Een rondje netwerken wees uit dat Shortlease een oplossing voor ons zou kunnen zijn. We zijn gaan praten bij Dealerleasing. Dit bedrijf specialiseert zich in kortlopende leasecontracten variërend van één tot achttien maanden. Met shortlease betaal je een vast, laag bedrag per maand. Alle kosten voor het rijden zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Op deze manier kan ik voor een korte periode gebruik maken van een zakelijke auto. Opzeggen kan per maand. Dat maakt het soepel, mocht het project van mijn vriendin uitlopen of juist eerder klaar zijn. Het ging eigenlijk allemaal heel soepel en vlot. We waren samen naar de afspraak gegaan. Dealerleasing levert auto’s uit voorraad dus ik reed direct weg met de auto van mijn keuze, mijn vriendin reed met onze eigen auto naar huis.

Leasen met negatieve BKR-registratie

Shortlease is een uitstekend en voordelig alternatief voor leasen, ook voor ZZP’ers of starters. Zelfs shortlease met een negatieve BKR-registratie is in veel gevallen geen probleem vanwege de maandelijkse opzegtermijn. In mijn netwerk ken ik diverse mensen die door omstandigheden te kampen hebben met een negatieve BKR-registratie. Het kan voorkomen dat je ooit door onvoorziene omstandigheden niet aan je betalingsverplichtingen hebt kunnen voldoen. Dat blijft in het systeem staan. Het afsluiten van een leasecontract is dan vaak niet mogelijk. Shortlease kan dan een oplossing zijn.

Onderhoud en pechhulp

Het onderhoud van de bedrijfswagen wordt geregeld door Dealerleasing. Eigenlijk hoef je alleen nog zelf te tanken. Afspraken voor de onderhoudsbeurt worden in overleg gepland. De auto wordt opgehaald en teruggebracht door een chauffeur. Voor vervangend vervoer wordt gezorgd. Heb je pech onderweg dan bel je het opgegeven telefoonnummer. Je kunt je kenteken, het probleem en de pechlocatie doorgeven. De hulpdienst helpt je op locatie verder. Dat is nog eens zorgeloos zakelijk rijden!