Rondje Ierland met de auto

We hebben een prachtige reis gemaakt door Ierland. Het was in één woord geweldig! Ik gun iedereen zo’n unieke ervaring, daarom zal ik in dit blog onze belevenissen schetsen. Startpunt was Dublin. Daar ben je vanaf Schiphol binnen een uur en 40 minuten. We bezochten het National Museum of Ireland, waar we een rondleiding kregen van een archeoloog. We bezochten Sweny’s Pharmacy, bekend van het boek Ulysses van James Joyce. Het Trinity College is de universiteit van Dublin. In de historische bibliotheek hebben we het Book of Kells mogen bewonderen. Het boek werd rond het jaar 800 geschreven door Keltische monniken en bevat evangelische teksten. Het is beroemd om de rijke, sierlijke kalligrafie.

Natuurschoon

We hadden een auto gehuurd, een comfortabele Volvo, waarmee we vanuit Dublin naar Kilkenny reden. We bezochten het kasteel, beklommen de 30 meter hoge ronde toren bij het St. Canice’s Cathedal. Van daaruit hadden we een schitterend uitzicht over Kilkenny. De volgende dag reden we in zuidwestelijke richting naar Cashel om de ruïnes te bekijken. We hebben de Blarney Stone gekust bij Blarney Castle. Volgens de legende krijg je de gave van grote welsprekendheid als je de blauwsteen kust dat is ingemetseld in de borstwering van Blarney Castle. Killarney National Park is een aanrader. Het is opgericht in 1932 in het graafschap Kerry. Het park is ruim 102 vierkante kilometer groot en beschermt de bergen, bossen en meren rond Killarney. Het natuurschoon van dit park is adembenemend. Het is aan te raden om het park per fiets te verkennen, zoals wij hebben gedaan.

Schapen en chocolade

Onze Volvo reed ons naar de kliffen van Moher en The Burren National Park dat in 1991 werd opgericht om kalksteengronden, -grasland, Hazelaar- en Elswouden te beschermen. In dit park hebben we een drie uur durende wandeling gemaakt door een prachtig heuvelachtig landschap.  We deden een tour & tasting in de Hazel Mountain Chocolate factory. Dat was likkebaarden! In de Connemara hebben we een demonstratie schapen drijven mogen bijwonen. Gedurende de hele vakantie hebben we genoten van de Ierse gastvrijheid en de excellente keuken. We hebben telkens heerlijk gegeten!

Van calamiteit naar kwaliteit

Eenmaal thuis hadden we de foto’s nog. Een week later gaf onze auto de geest. Repareren was geen optie, gekeken naar de dagwaarde. We moesten uitkijken naar een andere wagen. De huurauto op vakantie goed bevallen. Lang verhaal kort, we zijn nu trotse bezitters van een volvo xc40 occasion. We hebben al plannen voor onze volgende vakantie: we gaan naar Frankrijk, kastelen langs de Loire bezoeken. Nu met onze eigen Volvo!

Ook leuk om te lezen

Aangeraden voor jou