Nooit meer file: pak de e-bike!

De fiets is mijn favoriete vervoermiddel. Je bent lekker buiten en je kunt er een aardige afstand mee afleggen. De afstand tot mijn werk is 23 kilometer. Die afstand heb ik tot voor een jaar dagelijks afgelegd met de auto. De wegen raken overvol. Daarom ging ik steeds eerder weg om de file voor te zijn. Op een gegeven moment was ik om 7 uur op mijn werk. Ze zou zeggen dat, als ik ’s middags om vier uur zou vertrekken, dat ik de avondspits dan wel vóór zou zijn. Niet dus. De wegen zijn echt vol, we rijden onszelf vast. Op een gegeven moment zat ik zo’n drie uur per dag in de auto.

Openbaar vervoer

Ik ben met mijn baas gaan praten en dat resulteerde erin dat ik een jaarabonnement kreeg voor het openbaar vervoer. Dat heb ik een paar maanden uitgeprobeerd maar ideaal was het niet. Ik zit als een sardientje in de trein en de bus waarop ik moet overstappen is al vol als deze eenmaal bij mijn halte arriveert.  Het lijkt alsof steeds meer mensen kiezen voor het openbaar vervoer. Na een tijdje ben ik overgestapt naar eerste klas treinreizen. Dat gaat iets beter maar er zijn toch dagen dat ook daar te weinig zitplaatsen zijn. Ik vind het forenzen weinig ontspannen op deze manier en ik ben blij als ik eenmaal thuis ben.

Sneller op de fiets

Sinds een maand is deze forens-ellende gelukkig achter de rug. Om te beginnen werk ik drie dagen thuis. Afspraken plan ik zoveel mogelijk op één, twee werkdagen. Ons kantoor is omgebouwd: nu zijn er uitsluitend nog flexplekken. Vanwege het grote aantal mensen dat in deeltijd werkt zijn er nu veel minder werkplekken dan voorheen. Men gaat er kennelijk vanuit dat mensen vanzelf wel thuis gaan werken. Dat is financieel gunstiger, te zien aan het feit dat we nu een etage minder gebruiken. Op de dagen dat ik op kantoor moet zijn ga ik fietsen. Met een afstand van 23 kilometer is dat goed te doen. Ik heb speciaal hiervoor een elektrische fiets gekocht. Dat ging heel vlot: op internet zocht ik naar elektrische damesfiets. Ik koos de Modena Comfort FDST Night Blue. Een mooi afgewerkte e-bike die door de ANWB is beoordeeld met een 7,9 in de Fiets Select Test 2019. Na een testrit was ik verkocht, en de fiets ook! Ik rijd er nu een week of vier mee en heb nog steeds geen spijt. Ja, ik heb spijt dat ik zo lang heb gewacht met fietsen naar het werk. Feitje: met de e-bike ben ik er sneller dan met de auto.

Ook leuk om te lezen

Aangeraden voor jou