Home Blog Moeders modereis

Moeders modereis

0
Moeders modereis

Mijn moeder heeft sinds haar jonge jaren al een eigen kledingwinkel. Ik weet nog goed toen ze in een klein pandje aan een gracht in Gouda haar eerste winkel opende. Er paste bij wijze van spreken net een schoenenrek in. Toch kreeg ze het voor elkaar om aardig was klandizie te trekken met een beperkt aanbod. Ik vond dit erg knap. Na dit winkeltje mocht ze naar een groter pand. Mogen is een klein woord, ze had dit verdiend. Ook hier liep het goed, eigenlijk al vanaf het begin. Door haar vorige winkeltje kenden heel veel mensen haar. Haar klantvriendelijkheid en klein maar specifiek aanbod deed het goed. Door de grotere winkel kon ze nog meer verschillende soorten kleren aanbieden.

Verhuizen

Door mijn vaders werk moesten we naar Pijnacker verhuizen. Mijn moeder vond dit heel erg jammer. Gelukkig wilde een goede vriendin haar winkel wel overnemen op een aantal dagen, zodat ze niet elke dag op en neer hoefde. Na enige tijd werkte dit ook niet, omdat ze ook voor mijn jongste broertje moest zorgen. Een paar jaar later, toen ik de zorg ook op mij kon nemen, besloot mijn moeder dat ze in Pijnacker een winkel wilde starten. Het winkelcentrum vlakbij ons huis was door het crisis best leeg komen te staan. Hierdoor kon mijn moeder goedkoop een pand krijgen. Het pand was erg groot en niet heel duur. Nu was de vraag, welke kleding is in trek. De eerste jaren van de winkel gingen moeizaam. Er was genoeg omzet om open te blijven, maar business was zeker niet booming. Mijn moeder besloot om op reis te gaan en de echte trends in de mode te ontdekken. Hierdoor kon ze haar klanten op een ander niveau aanspreken. Dankzij mijn vaders baan, en de hulp van familie in de winkel was dit mogelijk.

Milaan

Ze kwam uit in Milaan. De fashionstad van de wereld. Hier heeft ze veel modeshows van bijvoorbeeld Tommy Hilfiger bezocht, rondgevraagd wat mensen mooi vinden en bedacht hoe ze dit kan toepassen op haar winkel in het nederige Pijnacker. Eenmaal terug in Nederland had ze, naast een lekkere kleur door de zon, heel veel kennis meegenomen. Samen met de familie zijn we begonnen met het omgooien van de winkel. Het was heel veel werk, maar dankzij de nu grote basiskennis van mijn moeder waren we allemaal overtuigd dat het een groot succes zou worden. Mijn moeder kon niet wachten om het lint voor de deur door te knippen.