Klaar voor vakantie

Eindelijk is het zover: na maanden van veel binnen zitten en onzekerheid of we wel elders vakantie konden gaan vieren, maar vooral van maanden van stille hoop dat we op een zeker moment toch eropuit konden gaan, is de zomer er en hebben we zekerheid dat we zowel binnen als buiten de grenzen van ons land mogelijkheden hebben vakantie te vieren. En dat hebben we ook wel verdiend. Wat voor voordelen thuiswerken ook mag hebben, we zijn ons ook zeker bewust geworden van de nadelen. Bijvoorbeeld wat de waarde is van je collega’s om je heen hebben. Dat je thuis ineens ook de rol van leraar erbij gekregen hebt. De waarde van bewegingsvrijheid: zomaar ergens naartoe kunnen gaan als je daar zin in hebt. Of dat plotseling wel heel voelbaar is hoe druk het thuis is als iedereen continu in huis is en hoe klein de woning dan ineens is. Dus ja, even in een andere omgeving verkeren is voor velen nu extra welkom. En het mooie is dat je er deze keer niet alleen mentaal, maar ook qua voorbereiding helemaal klaar voor bent.

Opruimwoede

Want heb jij niet net als de meesten in een paar van de vele verloren uurtjes je kledingkast helemaal uitgemest en op orde gesteld? Je hebt weggedaan wat je al jaren niet meer droeg: dat mooie topje wat inmiddels te klein voor je is, die bijzondere broek die eigenlijk nergens bij past, die trui die je ooit van een oude tante kreeg maar eigenlijk spuuglelijk vindt. Nu mocht het allemaal eindelijk weg van jezelf. Wat een opgeruimd gevoel gaf die actie je: ineens had je een overzichtelijke kledingkast voor je. Ook werd er direct mee duidelijk welke items je nog nodig had. Zoals een fijne jas. Je vriend heeft zo’n softshell jacket die lekker light-weight is en van een rijke stof gemaakt. Sindsdien wil je ook graag een airforce jas. Je koos een mooie pocket parka voor jezelf uit. Je verheugd je nu al deze in de herfst en winter te dragen. Je kan er vrij in bewegen en hij houdt je heerlijk warm. Maar eerst: de zomer! En: vakantie vieren!

Rekening houden met kou

Jullie hebben besloten lekker te gaan kamperen. De kinderen vinden dat nu eenmaal het leukst. Kunnen ze volop spelen met andere kinderen op de camping. Wel hebben je geliefde en jij besloten in eigen land te blijven. Mocht er dan toch ineens weer een nieuwe opleving van het virus zijn, dan zijn jullie binnen een mum van tijd weer thuis en hoef je geen rekening te houden met codes geel en oranje. Wel moet je met kamperen natuurlijk extra rekening houden met verschillende weersomstandigheden. Lekker ’s avonds een boekje lezen of kaartje leggen bij de olielamp kan ook als het fris is, dus neem je je nieuwe airforce winterjas mee. Extra fijn is dat er een capuchon op zit met zachte binnenvoering, dus ook als de wind opsteekt, zit jij er straks nog steeds heerlijk warm bij buiten de tent. Je bent er helemaal klaar voor: laat de vakantie maar beginnen!

Geef een reactie