Gepensioneerd en toch lekker werken? Meld je aan bij een uitzendbureau!

Ik ben weer aan het werk! En dat op mijn 66e. Grappig toch? Ik zal vertellen hoe dat zo is gekomen. Tot aan mijn pre-pensioen heb ik gewerkt in de kinderopvang. Eerst als pedagogisch medewerker en later als intern begeleider. Mijn werk was gericht op het voorkomen van problemen bij kinderen in de groep of in de thuissituatie. Op verzoek van een pedagogisch medewerker en in overleg met de ouders observeerde ik een kind in de groep. Daarna gaf ik de pedagogisch medewerker en eventueel ook de ouders advies. Soms was het nodig om te zorgen voor verdere begeleiding. Ik heb altijd plezier gehad in mijn werk maar de jaren gingen tellen en ik merkte dat werkbelasting zwaarder ging wegen. Toen mijn man met pensioen ging ben ik ook gestopt met werken.

Reizen

We hebben een periode gehad waarin we veel reisden. We gingen er met de camper op uit en bleven dan maanden weg, zwervend door het mediterrane gebied: Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland. We hebben veel gezien samen, en volop genoten van de vrijheid. Nu heeft onze dochter een kindje gekregen: een zoontje, Lars. Haar zwangerschapsverlof loopt ten einde. Ze willen Lars nog niet naar een kinderdagverblijf brengen, ze vinden hem nog te klein. We hebben de opvang van Lars onderling geregeld. We zijn nu dus voor een dag in de week oppas-grootouders!

Een onverwachte wending

Hoe leuk we dat ook vinden, reizen zit er de komende maanden even niet in. Dat betekent voor het eerst sinds mijn pensionering dat ik op zoek moest naar een andere invulling van mijn dagen. Ik ben echt nog te fit om achter de geraniums te gaan zitten. Ik kroop achter mijn computer en zocht op internet: uitzendbureau den haag. En ja hoor, daar zochten ze een gastvrouw. Ik heb direct gesolliciteerd bij Binckwerk. Ik werd vriendelijk ontvangen en na een gesprek met de opdrachtgever kon ik direct aan de slag voor een bedrijf dat noodliften plaatst. Ik help flatbewoners die hulp nodig hebben als de liften tijdelijk stuk zijn. Ik haal de post, laat de hond uit of doe een boodschapje. Ik vind het leuk om te doen. Telkens ben ik in een andere flat aan het werk. Mensen zien me graag komen. Het is goed voor mijn contacten en ook voor mijn conditie want ik moet die trappen wél lopen!
Bij Binckwerk verloopt alles vlotjes. Hun aanpak is persoonlijk en informeel. De betaling gaat vlot en het contact is laagdrempelig. Ik heb er lol in, zo houd ik het werken voorlopig nog wel even vol.

Ook leuk om te lezen

Aangeraden voor jou