Home Blog Feliway: als de kat van huis is…

Feliway: als de kat van huis is…

0
Feliway: als de kat van huis is…

Wij hebben een huisje in de Westhoek in Vlaanderen. Als het even kan rijden we naar het prachtige Heuvelland. Het is er rustig en groen. We genieten er mateloos van de weidse uitzichten en de stilte. Het is een mooie compensatie voor de prachtige maar ook drukke stad waar wij wonen: Rotterdam. Een stad die steeds meer in trek is bij toeristen. Wij wonen ook nog eens in de meest bezochte historische stadsdriehoek. In de zomer vluchten we daarom voor een paar maanden naar ons vakantiehuisje.

Territorium

Als we naar Heuvelland gaan dan nemen we onze kater altijd mee. Guido, onze zwarte Europese korthaar. Hij vindt het heerlijk om rond te struinen in de velden. De eerste dagen blijft hij altijd in en om het huis. We merken dat hij steeds opnieuw moet wennen aan de nieuwe omgeving, maar toch gaat het elke keer beter. In het begin was het even moeilijk. Guido voelde zich onwennig en gespannen. Daarom ging hij sproeien en in huis plassen om zijn territorium te markeren. Dat is natuurlijk gedrag wat katten kunnen vertonen als ze onwennig en gespannen zijn. Daar hebben we een oplossing voor gevonden: Feliway. Dat is een verdamper die rustgevende hormonen verspreidt. We zien dat Guido zich hierbij rustiger gaat gedragen. Feliway kun je in het stopcontact steken en daar continu kunt laten zitten. Een flacon bevat genoeg vloeistof voor ongeveer een maand. Het is zelfs aan te raden om de verdamper in elk geval één maand onafgebroken te gebruiken om het resultaat beter te kunnen beoordelen. De verdamper hoef je slechts één keer aan te schaffen. Daarna kun je volstaan met de aanschaf van een navulflacon.

Optimaal effect

Voor onze situatie werkt de Feliway Classic Startset prima. Dat is een verdamper plus een flacon. Navullingen zijn verkrijgbaar per stuk maar ook per twee of drie stuks. Er bestaat ook een andere variant die qua samenstelling is geoptimaliseerd voor situatie waarbij spanningen tussen meerdere katten een rol spelen. In dat geval is Feliway Friends aan te raden. Er zijn wel wat handigheidjes die je moet weten voor een optimaal resultaat. Ter bescherming van meubels is het af te raden om de verdamper onder meubilair in te pluggen. Het gebruik van een verlengsnoer is niet handig om dat de verdamper dan niet optimaal zijn werk kan doen. Mocht je een dubbele wandcontactdoos gebruiken, laat de tweede contactdoos dan vrij. Wij kopen altijd online, bij Medpets.