Home Blog Een champagne-ontbijt in Maastricht

Een champagne-ontbijt in Maastricht

0
Een champagne-ontbijt in Maastricht

We gaan een lang weekend weg. Naar Maastricht! We kijken er zeer naar uit. We gaan naar de InterClassics in MECC Maastricht, een congrescentrum waar jaarlijks het oldtimer event InterClassics wordt gehouden. Thema dit jaar is ‘Forgotten Classics’. Oude tijden zullen herleven bij het ophalen van herinneringen aan memorabele automerken die niet meer bestaan maar die ooit prachtige ontwerpen hebben geproduceerd. Voorbeelden zijn de Menerva, de Talbot Lago en de Horch. Ze zijn daar allemaal te bewonderen. We gaan zelf ook met onze classic. Wij hebben namelijk een Aston Martin DB7. Vanwege de oldtimers komen we elk jaar in Maastricht en elke keer is het weer een feest. We boeken dan voordelig een hotel maastricht centrum met champagne-ontbijt!

Leven in de brouwerij

In Maastricht is meer te beleven. Uiteraard gaan we ook shoppen. Er zijn luxe en excentrieke winkeltjes te bezoeken. Daarnaast is er alles wat je maar wilt aan winkels, ook warenhuizen en winkelcentra. Meestal rijd ik met mijn wagen volgeladen terug naar huis. Deze keer willen we ook naar de Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer. Daar hebben we een rondleiding geboekt. We komen alles te weten over de lokale (bier-) geschiedenis en het brouwproces. Uiteraard hopen we op een proeverijtje! We hebben geboekt in de middag, als we niet meer hoeven te rijden. Zondagavond gaan we naar een voorstelling in het Theater aan het Vrijthof. We moeten even kijken hoe het loopt want eigenlijk zou ik graag een bezoek brengen aan de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten. Ik ben er ooit geweest maar dat is zo’n dertig jaar geleden. Het is immens groot, circa 26.5 hectare groot. Er liggen in totaal 8.301 Amerikanen begraven met daarop witmarmeren kruisen of davidssterren.

Mergellandroute

Op maandag gaan we met de Aston de Mergellandroute rijden in de heuvels van Limburg. Je kunt de route volgen via zeshoekige bordjes. De route is 110 kilometer lang over rustige wegen. Het is heerlijk door de natuur te rijden en telkens weer een ander mooi uitzicht te zien als je boven op een heuvel komt. Het lijkt me leuk om te stoppen in kleine dorpjes zoals Epen, Slenaken of Eijsden om te genieten van een koffie of een streekgerecht. Dat is vooral voor mij heel nostalgisch omdat ik vroeger met mijn vader en moeder vaak op vakantie ben geweest in Slenaken. Natuurlijk stappen we even uit bij het drielandenpunt op de Vaalserberg. Als alles goed gaat hebben we dan van een heerlijk weekendje genoten. Zulke herinneringen nemen ze je nooit meer af.