De vervroegde lenteschoonmaak

Wie kent het niet; de lenteschoonmaak. Dit jaar is die er bij mij extra vroeg bij. Normaal gesproken heb ik in april zo’n opwelling dat ik in een keer mijn hele huis wil soppen, alle laatjes en kastjes wil opruimen en werkelijk álle spullen wil uitzoeken. Volgens mij ben ik daar ook niet de enige in. Als we weer langzaam de koude en natte winter van ons kikkerlandje achter ons laten, krijg ik weer gelijk de welbekende lentekriebels. Dit jaar loopt dat toch een beetje anders. We kunnen er namelijk niet meer omheen, het bekende coronavirus zorgt ervoor dat iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. Door dat thuiszitten kreeg ik ineens enorm veel zin om mijn hele huis op te ruimen en ik merkte dat de lenteschoonmaak een paar weken was vervroegd.

Nieuwe kleding

Ik begon bij mijn kledingkast. Tijdens het opruimen merkte ik dat mijn zomerkleding eigenlijk wel zijn beste tijd heeft gehad. Veel shirtjes lagen er al een paar jaar en veel van mijn broeken paste ik niet meer. Een beetje teleurgesteld legde ik de kleding terug. Omdat ik zelf geen maatje 36 heb hield ik nooit van shoppen, maar ik merkte dat ik er dan toch aan moest geloven. Ik herinnerde me een kledingwinkel die een vriendin van mij aanraadde en nam eens een kijkje op de website. Ik was blij verrast en vond allemaal mooie grote maten broeken dames. Aangezien mijn broeken écht niet meer konden heb ik er gelijk een paar in mijn winkelmandje gedaan. Omdat ik de smaak te pakken had, keek ik nog even verder rond. Voor de zomer vond ik een paar fleurige grote maten blouses dames. Na een paar dagen had ik mijn bestelling al binnen en ik voelde me gelijk weer helemaal klaar voor het voorjaar. Nu nog even wachten op het mooie weer.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Na het opruimen van mijn kledingkast en andere kastjes in huis ben ik begonnen aan het schoonmaken. Sinds kort hebben wij niet alleen een vuilnisbak voor gft en restafval, maar ook voor plastic. Dit initiatief wilde ik graag doorzetten bij huishoudelijke producten. Daarom ben ik overgestapt op milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. vaak bevatten schoonmaakmiddelen namelijk chemische stoffen die slecht zijn voor het milieu, maar tegenwoordig zijn er steeds meer milieuvriendelijke alternatieven. Ruikt even lekker, werkt even goed, maar is dus beter voor het milieu. Het kost vaak iets meer, maar dat hoeft niet. Een ding is zeker, laat die zomer maar komen want ik ben er klaar voor!

Geef een reactie