Allemaal een nieuwe fiets!

We waren eraan toe. Het ging al net als met de lampjes in huis. Die lijken ook allemaal tegelijk kapot te gaan. Onze twee kinderen, een twee-eiige tweeling, zijn zo snel gegroeid dat hun fietsen ineens veel te klein zijn geworden. Ze gaan in één keer van 24 inch naar 28 inch wielen. Het zadel staat dan in het begin op de laagste stand. Onze eigen fietsen hadden we destijds al tweedehands gekocht. Ze zijn nu, na tien jaar, echt op. Er moet zoveel aan versleuteld worden dat we net zo goed nieuwe fietsen kunnen kopen.

Nieuw én goedkoop

We gebruiken onze fietsen dagelijks dus we kunnen niet zonder. Het was even een puzzel hoe we dat gingen oplossen. Vier fietsen tegelijk, dat is een forse uitgave. Ik ging op zoek naar een zaak die goede en goedkope fietsen verkoopt. Ik kwam uit bij de Ado bike fietsenwinkel. Afhankelijk van je keuze kun je al voor zo’n 250 euro een goede 28 inch fiets kopen. Dat is het wielformaat voor mensen vanaf 1.50 meter. De fietsen zijn direct uit voorraad leverbaar en er is volop keuze. Ado bike heeft diverse winkels, verspreid over het land. Je kunt ook online bestellen. Als je dat voor 16 uur doet, dan wordt de fiets dezelfde dag nog verzonden. Boven de 100 euro gebeurt dat zonder verzendkosten. Houd bij het uitkiezen van een fiets ook rekening met de framemaat. Voor elke lengte is een ander framemaat ideaal. Op de site van Ado bike kun je zien welke framemaat hoort bij jouw lengte. Soms moet je daarbij ook rekening houden met het soort fiets of zadel dat je kiest. Bij een verende zadelpen moet je bijvoorbeeld vier centimeter van de framemaat aftrekken.

Kies je fiets

Onze zoon koos voor een felgekleurd exemplaar. Die is makkelijk te herkennen in het fietsenhok tussen de honderden andere fietsen. Bovendien is de kans kleiner dat een felgekleurde fiets wordt gestolen. Mijn dochter koos een transportfiets. Praktisch, om al haar schoolspullen en sporttas te vervoeren. Handig is het stuurslot waarmee je het stuur kunt vastzetten na het parkeren. Dat slot voorkomt dat het stuur omzwaait door het gewicht van de voordrager. Manlief koos een stadsfiets met zeven versnellingen. Hij rijdt ermee naar zijn werk en moet letterlijk de hele stad doorfietsen. Een racefiets heeft daarom geen zin want hij komt geen lange rechte weg tegen. Zelf koos ik een felblauwe omafiets. Een stoere fiets waar je hoog op zit. Versnellingen heb ik niet nodig, wel handremmen. Ik heb altijd al eens een omafiets willen hebben!

Ook leuk om te lezen

Aangeraden voor jou